arvilag.hu

Ne ússzon az árral, diktálja Ön a tempót!

A TV-nézés szórakoztató és hasznos helyettesítői – 2. rész

Cikkünk első részében megállapítottuk, hogy a TV-nézés hasztalan. Mivel érdemes helyettesíteni, hogy a szórakozás mellett hasznosan is töltse az időt?

Azt tehát megállapítottuk, hogy a magára valamit is adó, igényes tartalomfogyasztó nem vagy csak ritkán folyamodik a televízióhoz. Ha Ön már megszabadult TV-készülékétől de még nem találta meg azokat az eszközöket és tartalmakat, melyek helyettesíthetnék az így felszabadult időt, cikkünk segíteni fog .

Vegyük sorra a különböző területeket!

Filmek

A tévében a tartalmak egyik legnépszerűbb fajtája. Legyen szó régi klasszikusokról, mint például a Keresztapa, vagy könnyedebb újkori vígjátékokról, mint a Bérgyilkos a szomszédom, kellemes időtöltés filmeket nézni. Akár párjával bújik össze, akár egyedül vagy az egész családdal követi egy-egy film történéseit, kiváló élményben lesz része.

Le kell erről mondania, ha nincs televíziója?

Nem, sőt! A lehetőségek új tárháza fog megnyílni Ön előtt, amint az internet válik a filmek beszerzésének vagy megtekintésének fő forrásává.

Torrent

Az egyik lehetőség, hogy letölti a filmeket. A jelenleg legnépszerűbb technológia a torrent. Segítségével könnyen és gyorsan tud filmeket letölteni. Elegendő egy ingyenes program, például a utorrent letöltése. Ez semmiféle beállítást nem igényel, szemben például a régebben ugyanilyen célra használt Napsterrel.

Ezt követően már csak egy gyűjtőoldalt kell keresnie, ahol a különböző filmek és egyéb tartalmak linkjeit találja. Ezekre rákattintva automatikusan elindul a utorrent program és megkezdi a letöltést. Vírusirtó programot mindenképpen érdemes használnia, ennek birtokában egyéb kockázat nem merül fel.

Az angol nyelvű tartalmak felleléséhez nem kell semmilyen tagsággal rendelkeznie. Magyar nyelvű tartalmak esetén érdemes ismerős, barát vagy rokon révén a népszerű magyar torrentgyűjtőoldalak egyikéhez hozzáférést szereznie.

Netflix

A filmek másik, kényelmes beszerzési formája a már Magyarországra is megérkezett Netflix. Ez egy előfizetéses szolgáltatás, ahol egy csekély havidíj ellenében korlátlanul hozzáfér a legújabb tartalmakhoz. Afilmeket itt online tudja megtekinteni, azaz streamelni.

Érdekesség, hogy angol nyelvterületen egy új kifejezés is született “Netflix ‘n chill”, azaz “Neflixet nézünk és lazulunk” néven. Ezzel az ártatlannak tűnő kifejezéssel az alkalmi szexre szoktak hivatkozni. Magyar megfelelője talán a “gyere fel és megmutatom a bélyeggyűjteményem” lehetne, bár az angol verzió aktuálisabb és sokkal menőbb.

Youtube

A legnagyobb videómegosztó portál, a Youtube szintén számos egész estés filmet kínál, teljesen ingyen, érdemes keresgélnie.

Riportok és rövid videók

Ha éppen nincs kedve vagy ideje egy egész estés filmet megnézni, rövid videókat és riportfilmeket szintén a Youtube-on találhat. Rengeteg nyelven és témában kerülnek fel profi és amatőr videók is. Akár a szórakoztatás a célja, akár hasznos oktatóvideót keres, a Youtube-ban valószínűleg nem fog csalódni.

Ahogyan reméljük kiderült cikkenkből, a TV lecserélése az internetes tartalmakra egy szórakoztató váltás. Éljen vele és merüljön el az érdekesebbnél érdekesebb tartalmakban!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *