arvilag.hu

Ne ússzon az árral, diktálja Ön a tempót!

Mihez kezdjünk esős időben, hogy hasznosan teljen a nap

Az esős idő, főleg ha egy hétvégére esik, bosszantó lehet. Mit tehet azért, hogy hasznára fordítsa az időjárást és hasznosan töltse az időt ilyenkor is?

Ezt nem hiszem el. Egész héten melóztam, és pont amikor lenne időm élvezni a napot, szakad az eső. Hogy szakadna rá az ég! Ó, pont onnan esik, akkor ez sem segít.

Ha az Ön fejében is keringtek már hasonló gondolatok, nem hibáztatjuk érte. Sok időt tölt a munkahelyén, és megérdemelné, hogy úgy töltse a szabadidejét, ahogyan az a legjobb Önnek. Sajnos az időjárás nem alkalmazkodik Önhöz, így csak a másik lehetőség marad: Ön alkalmazkodik a körülményekhez.

Mit tehet esős időben a nap elpocsékolása helyett? Adunk néhány ötletet, melyek segíthetnek.

Olvasás

Hétköznap se szeri, se száma az elfoglaltságoknak. Munka, család, sport, párkapcsolat, barátok – mind olyan tevékenység, melyek sok időt vesznek el. Olyannyira, hogy nem is jut feltétlenül ideje a felsorolt területek mindegyikére. Az olvasásra, hacsak nem a munkájához kapcsolódó szakanyagról van szó, nem vagy elalvás előtt jut csak idő, akkor is csak pár perc, amíg álomba szenderül.

Az esős idő kiváló alkalom, hogy időt tudjon szakítani egy jó könyvre. Keressen egy kényelmes helyet, vegyen magához egy teát vagy bármilyen kedvenc italát és mélyedjen el egy jó krimiben vagy riportkönyvben.

Sport beltérben

Az esős idő nem kedvez a kültéri sportolás élvezetének. Bár ilyenkor is találkozhatunk néhány elszánt amatőr és profi sportolóval, legyen őszinte magával: az utolsó dolog a szabadtéri sportolás, amit ilyenkor kíván.

Mit tehet, ha nem szeretne elhízni és fitt szeretne maradni?

Nézzen le egy edzőterembe! Még ha nem is kedveli ezt a környezetet, teste, lelke és közérzete meg fogja hálálni, ha ilyenkor sem hagyja ki a testmozgást.

Figyeljen befelé – élvezze az esőt

Az esőcseppek koppanása a tetőn, a csurgó víz hangja az ereszcsatornában. Nehéz megmagyarázni, mi az oka, mégis sokunkra nyugtató hatással van az eső. A bosszankodás helyett inkább élvezze ezt a páratlan, természetet megújító és fenntartó erőt.

Gondolja végig életét, talán még új gondolatok is eszébe jutnak ilyenkor, különosen ünnepek idején!

Takarítson

Kevésbé vonzó lehetőség, mint az eddig felsoroltak, mégis hasznos. Ha a programokkal zsúfolt hétvégék alatt nem bírta rávenni magát otthona rendbetételére, itt a kiváló alkalom!

Szex

Utolsó pontnak hagytuk a legkellemesebb esős elfoglaltságot. Tud-e jobbat elképzelni, mint egész nap az ágyban maradni és örömet szerezni párjának és magának?

Azt javasoljuk, ne bosszantsa magát és használja ki az esős idő esetén Önre szakadó szabadidő minden egy percét!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *