arvilag.hu

Ne ússzon az árral, diktálja Ön a tempót!

Hogyan élje meg az ünnepeket és tisztítsa meg lelkét

 Az ünnepek alkalmával lelkünk is ünneplőbe öltözik. Legalábbis így kellene lennie. Mit tehet azért, hogy valóban meg tudja élni az ünnepeket? Olvasson tovább és értékes tippekkel gazdagodhat.

A hétköznapok során rohanunk, egy percre sem tudunk megállni. Határidők, családi teendők határozzák meg napjainkat. A kötelességek mellett a kikapcsolódásra és testi-lelki egészségünkre is időt kell szakítanunk. Barátokkal való találkozás, párkapcsolat, sportolás. Időigényes elfoglaltságok, melyek életünket építik, ugyanakkor sok energiába is kerül minden téren a maximumon maradnunk és a legjobbat nyújtanunk. A hétvégék szintén nem jelentenek kiutat sokszor. Ezeknek is minden egyes percét hatékonyan szeretnénk eltölteni, aktív programokat szervezve, nehogy elveszítsünk egy percet is!

Meg szeretne állni egy pillanatra?

Akkor azt javasoljuk, használja ki az egy-egy ünnep teremtette lehetőséget. Ne ossza be minden egyes percét, hanem hangolódjon rá az ünnepre és hagyja szabadon belefolyni lelkét az ünnepi készülődésbe.

Sorra vesszük az év során adódó ünnepeket és segítünk, hogy jobban megélhesse ezeket az alkalmakat! Ha éppen esik az eső, ne bosszankodjon, így még jobban tud befelé figyelni majd.

Január 1

Az év első napja. Hivatalos ünnepnap. Bár egyre többektől hallani, hogy nem élnek szilveszter, azaz december 31-e alkalmából az ünneplés lehetőségével, ez még mindig jellemző.

Hogy jön ez ide?

A szilveszteri ünneplés rendszerint sok alkohollal jár együtt, melynek utóhatásait meg fogja érezni. Éppen ezért nem bátorítjuk arra, hogy az év első napját programokkal telítse meg. Aludja ki magát és ha lakóhelyén elérhető, nézze meg az esti tűzijátékot és lélekben készüljön fel az új évre.

Az új évi fogadalmak kétséges terület. Hasznos és dícsérendő dolog, ha változtatni szeretne életén. Azt javasoljuk ugyanakkor, hogy az ilyen változtatásokkal ne várjon az év kezdetéig. Ha szükségesnek érzi , fogjon bele, akár most azonnal!

Március 15

Forradalom, szabadságharc, 1848. Sok erőt és ötletet meríthetünk eme dicsőséges eseményre emlékező ünnepnapunkból. Bátorság, taktika, politikai logika – mind olyan területek, melyek ma is jelen vannak. Ahogyan a híres mondás tartja: aki nem ismeri a múltat, arra ítéltetett, hogy megismételje azt.

Az évszámok és az események pontos ismerete mellett azt javasoljuk, menjen el egy-egy hagyományőrző rendezvényre. A politikai pártok által szervezett gyűlések saját érdekeik szerint csavarják ki ezt a nemes ünnepet, ne ejtsen foltot lelkének tisztaságán az ezen eseményeken való résztvétellel

Húsvét

.A kereszténység legnagyobb ünnepe. Ha vallásos és a választott vallása a kereszténység, ekkora már átesett a böjti időszakon, mely eleve a megtisztulás, a befelé figyelés és a megújulás jegyében telik.

Ha nem vallásos, ebből az időszakból így is sokat profitálhat. Legyen szó a család összegyűléséről vagy befelé figyelésről, érdemes tudatosan megélnie ezt az ünnepet.

Augusztus 20

Az államalapítás ünnepe. Szent István király a történelmi vélekedések szerint hazánk helyzetét megszilárdította Európában a római keresztény világhoz csatlakozva. Bár szadista és kíméletlen módszereket alkalmazott vetélytársaival szemben – elég csak a forró ólom nem túl jótékony hatására gondolni Vazul esetén – mégis ő a nagy államalapító.

Tanuljon Szent István példájából!

Október 23

A Szovjetunió elleni felkelés napja, 1956-ban. Hasonlóan március 15-éhez, vegyen részt ilyenkor is az ünnepi eseményeken és merítsen bátorságot a hősökre emlékezve.

Karácsony

A kereszténység második legnagyobb ünnepe, mégis jobban szeretjük, mint a Húsvétot. Ilyenkor is azt javasoljuk: lassítson, élvezze a család szeretetét, gondolja végig az évet!

Szilveszter

Az év utolsó napja, a féktelen ünneplés csimborasszója. Sokaktól hallani, hogy nem szeretnek ilyenkor ünnepelni. Ennek oka, hogy szerintük ilyenkor az is szórakozik, aki az év többi napján nem, az ünneplés kötelező jelleget ölt.

Ha viszont van kedve ünnepelni, ne fogja vissza magát, csak bátorítani tudjuk!

Zárásként arra buzdítjuk ismét: használja ki az ünnepnapokat, lazítson, pihenjen, élje át az ünnepi élményeket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *