arvilag.hu

Ne ússzon az árral, diktálja Ön a tempót!

Érdemes-e drága családi házat biztonsági ajtó nélkül megvenni

Nem érdemes drága családi házat  biztonsági ajtó nélkül megvenniNem érdemes drága családi házat  biztonsági ajtó nélkül megvenni
Nem érdemes drága családi házat  biztonsági ajtó nélkül megvenni

Egy családi ház megvásárlása nagy esemény az ember életében, melynek joggal örül. Mit tehet egy biztonsági ajtó azért, hogy ez az öröm sokáig megmaradjon?

Miért őrültség biztonsági ajtó nélkül hagynia családi házát?

Egy lakásra is sokat kell gyűjteni, de egy családi háznál még inkább így van. Bár már Budapesten is drága penthouseok és loftok tömkelege elérhető, egy családi ház még mindig drágább jellemzően. A kettő közötti áron találhatunk egy fél ikerházat, mely egyesíti a lakás és a családi ház előnyeit – de sajnos hátrányait is. De ne kalandozzunk el!

Egy családi házban van mit félteni. A betörők joggal feltételezik, hogy sok értéket találnak majd.

Biztonsági ajtó nélkül minden esélyük meg is van a sikerre!

Egy műanyag bejárati ajtó vagy egy elöregedett fa bejárati ajtó csekély, de leginkább csak vizuális elrettentő erővel rendelkezik. Utóbbi alatt azt értjük, hogy nem egy nagy lyuk tátong a falon, semmi többet.

Másképp fogalmazva: biztonsági ajtó nélkül olyan védtelen lesz, mint egy csiga a háza nélkül: nagyon! Bár a csigától eltérően Ön nem tudja elveszíteni házát, nyugalmát és értékeit kevés esélye lesz megvédeni egy jó minőségű biztonsági ajtó nélkül.

Milyen a jó bejárati ajtó?

Biztonságos

Feltéve, hogy rendelkezik a biztonsági ajtó minősítéshez szükséges tulajdonságokkal. A legfőbb követelmény, hogy acélból készült szerkezettel rendelkezzen. Egy fém bejárati ajtó ugyanis amellett, hogy tartós és nem vetemedik, kellő mértékben ellen is tud állni a behatolási kísérleteknek. Utóbbi mértéke a biztonsági kategóriától függ, mely az RC rövidítésből és az utána következő számból áll össze. Minél nagyobb értéket lát az ’RC’ jelölés után, annál ellenállóbb az ajtó.

Jó hőszigetelésű

Családi ház esetén a biztonság mellett a másik fő szempont. Két elemből tevődik össze.

A bejárati ajtó tokja

Fontos, hogy hőhídcsökkentett legyen vagy még jobb, ha  hőhídmentesített.

Mit jelent ez?

A keret két részből áll össze, egy külső és egy belső részből. Ezek minél nagyobb felületen érintkeznek, annál nagyobb a hőveszteség. Magyarra lefordítva: télen a meleg szökik ki a házból, míg nyáron a jó kis hűvös levegő helyére tolul be a meleg, ha egy rossz hőszigetelésű bejárati ajtó van beépítve Önnél.

A hőszigetelést biztosítő tokfajták küzül az alap a hőhídcsökkentett keret, melynél perforációval érik el a gyártók, hogy a két fémkeret kisebb felületen érintkezzen. A hőhídmentesített tok esetén a két fémkeret teljesen el van választva, még jobb hőszigetelést biztosítva.

Az ajtóban található hőszigetelő anyag

Változatos minőségű és mennyiségű, érdemes áttanulmányoznia a gyártói leírásokat, ha éppen esik az eső és nem tud mihez kezdeni magával. Ne elégedjen meg az üres marketingszöveggel!

Csak megjegyezzük, hogy a hangszigetelés a beltéri ajtó modellektől eltérően itt, azaz egy kültéri ajtó esetén nem igazán fontos. Hacsak nem toporog valaki folyamatosan a bejárati ajtó előtt hangosan kiabálva, az extra hangszigetelés nem indokolt.

Talán segítettünk egy kicsit, miért is nem érdemes biztonsági ajtó nélkül megépítenie vagy úgy hagynia frissen szerzett családi házát. Szóljon hozzá a kommentszekcióban!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *